Om een niet goed werkende app weer operationeel te krijgen, kunnen onderstaande stappen worden doorlopen.

Let hier wel op voor: verlies van alle data die nog niet zijn gesynchroniseerd naar de backoffice. Zorg éérst voor screenshots van gewerkte uren, gebruikt materiaal, de inhoud van de reeds ingevulde formulieren en andere items die in app zijn ingevuld.

NADERHAND zijn deze gegevens niet terug te halen aangezien deze informatie niet in de backoffice bekend was.
Ook de reeds compleet gemelde werkbonnen worden naderhand niet meer getoond worden in de app: deze informatie is wel weer terug te lezen als er een nieuwe bon van de klant in kwestie in de app verschijnt. Dan zijn de werkbonnen zichtbaar in de geschiedenis van de klant.

1. Open het menu in de Outsmart app en klik op Instellingen.
2. Kies voor Uitloggen.
3. Sluit de app en ga op het toestel zelf naar Android Instellingen  > Apps > Outsmart.
4. Kies voor Opslagruimte > Gegevens wissen > OK.
5. Verwijder de app van het apparaat.
6. Start het apparaat helemaal opnieuw op.
7. Ga naar de Play Store en zoek naar OutSmart, download en installeer deze.
8. Open de app en log opnieuw in (gebruikersnaam en wachtwoord vereist).

Eventuele persoonlijke instellingen (zoals bepaalde weergave; interval voor geboekte uren, taal-settings) moeten op het toestel opnieuw worden ingesteld: dit staat bij 'instellingen/ app-instellingen'.

Nadat de app opnieuw is geïnstalleerd worden in eerste instantie alleen de werkbonnen getoond waar nog iets mee moet worden gedaan: de complete/verzonden werkbonnen worden niet getoond.

De gebruiker kan deze bonnen alsnog zichtbaar krijgen door de app te openen, naar instellingen te gaan (via de 3 streepjes) en dan te kiezen voor 'synchroniseren'. Vervolgens kan er worden gekozen voor "gearchiveerde werkbonnen ophalen". De complete werkbonnen worden weer zichtbaar in de app (mits deze uiteraard niet vanuit de backoffice zijn gearchiveerd).