Beschikbaar vanaf: Basic

Je kunt ervoor kiezen om van meerdere werkbonnen, bijvoorbeeld verspreid over meerdere dagen en/of door meerdere medewerkers, 1 zogenaamde combinatie-bon maken. Hierdoor verzamel je alle informatie in één werkbon en ontvangt jouw klant slecht eenmaal de mail met daarin de verrichte werkzaamheden.

Let op:

De combinatie werkbon is niet in alle situatie de optie om van meerdere werkbonnen 1 exemplaar richting het ERP-systeem te krijgen.

De koppeling met de onderstaande programma’s werkt niet (goed):

Gilde/ Handsoft:  Gilde/Handsoft hanteert een eigen methode om opdrachten te combineren.

BouwSoft: bonnen moeten hetzelfde projectnummer hebben. Daarnaast adviseren wij eerst BouwSoft te raadplegen.

Voor Install Office geldt: de werknemer gekoppeld aan de combinatie bon moet dezelfde zijn als de individuele bonnen.

Er zijn twee mogelijke routes om de combinatie bon te genereren:

1. Via het planbord.
  2. Via de lijstweergave

Via het planbord:

Om combinatie bonnen te kunnen maken, moet de ‘Multiselect-modus’ aangezet worden.

* Dit doe je door rechts bovenin op de 3 puntjes te klikken (Multi select modus activeren).

* In het planbord verschijnen bij de opdrachten een selectie-vakje.

* Selecteer de  te combineren bonnen.

De geselecteerde bonnen worden rechts in beeld getoond en onderaan verschijnt de button “Acties”.
Klik op “Acties” en selecteer ’Combinatie bon genereren’

Nu kun je aangeven welke informatie je wenst te tonen op de Combinatie bon:

1. Bij ronde opties kan je maar 1 optie selecteren bij vierkante opties kan je meerdere opties selecteren.

2. Selecteer of je de originele werkbonnen wenst te archiveren.

3. Selecteer het vakje ‘Markeer als combibonzo herken je achteraf gemakkelijk welke bon(nen) is (zijn) gecombineerd.

4. Geef hier aan welke status van de gecombineerde werkbon moet krijgen. Let hierbij op dat enkel complete werkbonnen naar een facturatieprogramma doorgezet kunnen worden.

5. Druk op “Combineren” en de combinatie bon is aangemaakt.

Via de lijstweergave

Via “Uitvoering >lijstweergave > afgerond werk” worden alle complete en (grijs) en afgeronde (zwart) werkbonnen getoond.

1. Selecteer de werkbonnen die je wilt gaan combineren
  2. Kies onderaan voor “combinatie bon genereren *).

Afbeelding met tekst, schermafbeelding, binnen, computer
Automatisch gegenereerde beschrijving

Nu kun je aangeven welke informatie je wenst te tonen op de Combinatie bon:

1. Bij ronde opties kan je maar 1 optie selecteren bij vierkante opties kan je meerdere opties selecteren.

2. Selecteer of je de originele werkbonnen wenst te archiveren.

3. Selecteer het vakje ‘Markeer als combibonzo herken je achteraf gemakkelijk welke bon(nen) is (zijn) gecombineerd.

4. Geef hier aan welke status van de gecombineerde werkbon moet krijgen. Let hierbij op dat enkel complete werkbonnen naar een facturatieprogramma doorgezet kunnen worden.

5. Druk op “Combineren” en de combinatie bon is aangemaakt.

In de Lijstweergave wordt de melding getoond dat het een combinatie bon betreft.

Combinatiebonnen tonen op planbord:

Om ervoor te zorgen dat in het planbord ook de combinatiebonnen worden getoond, kun je dit selecteren bij de planbord-settings:

*) Het kan voorkomen dat de mogelijkheid “Combinatie bon genereren” niet verschijnt.

Dit heeft te maken met de cookie-instellingen: door via ‘instellingen/browsergegevens en/of cookies wissen. Door deze gegevens te verwijderen en dan weer inloggen in OutSmart, wordt de optie ‘Combinatie bon genereren’ weer zichtbaar.